Ga naar de inhoud

Het aftellen is begonnen!

Nog 3 weken tot 3 juni.

Dat betekent dat het comité achter de Avond4daagse al op volle toeren draait om er dit jaar weer een succes van te maken. Best een klus, maar wel een hele leuke klus. Terwijl jullie je warmlopen voor de start op 3 juni, hebben wij al een hoop voorpret achter de rug.

Routes: flinke puzzel

De routes zijn bijvoorbeeld ontworpen: elke dag een variant van 5 kilometer en een variant van 10 kilometer voor iedereen vanaf 9 jaar oud. De Jordaan, Bos en Lommer, de Houthavens, Pleintjes van West: dit jaar komen de lopers weer op allerlei vertrouwde maar ook nieuwe plekken. Maar hier is de boel opgebroken, daar is een brug juist eindelijk weer in gebruik: het is een flinke puzzel om de routes te maken, nog eens na te lopen en duidelijk te beschrijven. De Avond4daagse moet gezellig, maar vooral ook veilig zijn!

Inschrijving: geopend

De posters hangen al een tijdje op alle scholen in de wijde omtrek van het Westerpark en de inschrijvingen stromen nu binnen. Dat moet online en administratief allemaal soepel verlopen. Straks ligt er voor groepen en individuele deelnemers een loopkaart klaar, en natuurlijk een medaille! Hebben we allemaal geregeld.

Stadsdeel, sponsors, ehbo, dj Ludo: check

Dat, en we hebben overlegd met het stadsdeel over de opzet van een veilig, duurzaam evenement. We hebben lieve sponsoren aangehaakt die fruit, broodjes, drankjes, een container, klusspullen en wat al niet voor ons regelen. Toppers. DJ Ludo Benninger is ook weer van de partij. Voetjes van de vloer dus, bij start en finish! Voor de veiligheid zijn ook verkeersregelaars en ehbo’ers geboekt, en worden straks ook vrijwilligers opgeleid tot verkeersregelaar.

Vrijwilligers: meer!

O ja: vrijwilligers. Die kunnen we dus altijd goed gebruiken. Een team van tientallen kanjers die elke loopdag zorgen dat de inschrijvingen goed lopen, de loopkaarten worden gecontroleerd en de bubs veilig kan oversteken. Fruit uitdelen, de bezemwagen spelen en zorgen dat niemand rotzooi achterlaat op de vierdaagse verkenning van de buurten van West.

Dankbaar werk. Supergezellig ook, en voor soep, broodjes en een mooi T-shirt (collector’s item!) wordt gezorgd. In ruil voor 1 middagje (17-20:30 uur) of meer van je tijd op 3 t/m 6 juni.

Klinkt als een goede deal. Kom op, geef je op