Ga naar de inhoud

FAQ – Vragen en antwoorden

Q         Hoe laat is de start?

         De start is tussen 17.45 en 18.30. Er is dus geen vaste starttijd meer. Je mag tussen deze twee tijdstippen vertrekken maar niet vroeger of later in verband met veiligheid.

Q         De groepsinschrijving is al gedaan en er komen nog (te) late inschrijvingen binnen, wat moet er gebeuren?

         De deelnemers als individu laten inschrijven. Op de eerste dag halen ze hun eigen loopkaart op bij de inschrijftafel. Indien gewenst, kunnen ze de loopkaart vervolgens aan de groepsleider afgegeven om onderweg te laten knippen. De groepsleider kan dan op donderdag ook de ‘individuele’ medailles ophalen en tegelijk uitdelen met de groepsmedailles. Ze kunnen er ook voor kiezen om met hun eigen loopkaart te blijven lopen en zelf op donderdag hun medaille op te halen.

Q         Er wordt een hittegolf verwacht, wat is het protocol?

         Zolang er geen onweer wordt voorspeld, gaat de Avond4daagse gewoon door. Let op dat je genoeg drinken bij je hebt, en zorg voor een goede hoofdbedekking. Het is altijd mogelijk om in plaats van de 10km de 5km afstand te lopen.
Op het startterrein staat een grote watertank, waar waterflesjes kunnen worden bijgevuld. Deze zal iedere dag vervangen worden door een volle tank.

Q         Er wordt onweer verwacht, of er is code oranje afgegeven

A          Bij onweer of code oranje moeten we helaas de Avond4daagse afzeggen. Mocht zich dit op de laatste avond voordoen, dan zullen de medailles van de groepen bij de scholen worden bezorgd. Voor de individueel ingeschreven deelnemers zal een moment en plaats gekozen worden waarop de medailles opgehaald kunnen gaan worden. Dit zal via de website en email worden gecommuniceerd.

Q         Ik ben te laat om me via de school in te schrijven, kan ik nu niet meer meedoen?

A          Als de inschrijving via de website nog niet is gesloten, kun je je nog als individuele loper inschrijven. Je krijgt dan een eigen loopkaart (stempelkaart). Je mag dan uiteraard wel met je vriendjes van school meelopen, maar je moet wel zelf voor de knipjes zorgen en zelf de medaille ophalen op de donderdagavond.

Q         De inschrijving via de website is gesloten, kan ik me nu nog inschrijven?

A          Het is helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven, nadat de inschrijving via de website is gesloten. Alle loopkaarten worden automatisch gemaakt na sluiting van de digitale inschrijving.

Q         Ik heb tijdens de avondvierdaagse iets verloren of gevonden. Is er een plek voor gevonden voorwerpen?

A          Achter de inschrijfbalie verzamelen we de gevonden voorwerpen. Tijdens de vierdaagse avonden kun je hier spullen afgeven of ophalen. Na de avondvierdaagse worden de niet opgehaalde spullen maximaal een week bewaard.

Q         Ik ben mijn loopkaart kwijtgeraakt/vergeten. Wat nu?

A          Als je merkt dat je je loopkaart kwijt bent, kom dan voor of na de wandeling naar de inschrijfbalie. We kijken dan eerst of je kaart is gevonden. Zo niet, dan krijg je een reservekaart. Die kun je de resterende avond(en) onderweg laten knippen en op donderdag gebruiken om je medaille op te halen.

Q         Waar vind ik de routes die we lopen?

A         De routes kun je op verschillende manieren volgen. Op onze website zijn ze op drie manier beschikbaar: als GPX (te downloaden op je smartphone, hiervoor zijn gratis navigatie-apps beschikbaar), als ingetekende kaart of als tekst. Als je graag een geprinte versie van de tekst wilt, kun je deze vragen bij de inschrijfbalie. We delen deze niet meer standaard uit.

Q         Vorige jaren moesten we elke avond de loopkaart omruilen voor een andere kaart. Is dat dit jaar anders?

A          Klopt! Dit jaar hoef je niet meer twee keer per avond je loopkaart en deelnemerskaart om te ruilen bij de balie. Je hoeft alleen de eerste dag (maandag) voor de start je loopkaart op te halen. Deze laat je elke avond onderweg knippen door de controleurs, en als je bent gefinisht, haal je bij de balie een stempel op je loopkaart. Op donderdag haal je je vierde stempel en je medaille!