Ga naar de inhoud

Duurzaamheid


Als organisatie achter de Avond4daagse proberen wij zo duurzaam mogelijk te zijn. Gelukkig is wandelen een duurzame activiteit met amper afval en verbruik van grondstoffen of uitstoot.

Onze deelnemers en vrijwilligers komen in ieder geval lopend of op de fiets naar het evenement, want op Westergas is geen mogelijkheid tot parkeren van auto’s.

Op het startterrein hebben wij dagelijks de beschikking over een grote tank met drinkwater voor de deelnemers, die wordt geleverd door Waternet. Zo stimuleren wij de deelnemers met een eigen flesje naar de Avond4daagse te komen en dit te hergebruiken voor heerlijk Amsterdams leidingwater.

In de informatie voor de deelnemers wordt aandacht gegeven aan het meenemen van het eigen afval tijdens de wandelen en het in ieder geval te deponeren in de vuilnisbak. Op het start- en finishterrein hebben wij de beschikking over een aantal grote afvalbakken vanuit Westergas zodat het terrein niet vervuild raakt. Elke avond maken wij met de vrijwilligers het start- en finishterrein zelf weer vrij van afval dat eventueel nog naast de bakken terecht is gekomen of rondzwerft. Al ons afval wordt zoveel mogelijk gescheiden.

De drankjes voor de vrijwilligers zijn milieu verantwoord: koffie/thee en soep gaan in te recyclen kartonnen bekers, drankjes voor onderweg in navulbare of statiegeldflesjes. Het meenemen van eigen bekers wordt gestimuleerd. Versnaperingen worden alleen nog voor onderweg in aparte verpakkingen verstrekt (bv een reep), alle versnaperingen in de organisatietent komen uit grote verpakkingen.

De energie die wij nodig hebben voor het evenement (muziek, laptops, waterkoker etc.) is elektriciteit. Deze komt vanuit het naastgelegen Ketelhuis. Wij gebruiken geen aparte generator.