Ga naar de inhoud

Geef onze vrijwilligers een applausje!

Avond4daagse dag drie zit erop, met dit keer de spiksplinternieuwe Houthavens voor de lopers van de 10 kilometer en de historische Westelijke Eilanden voor de 5 kilometertocht. Aan de vooravond van de finale willen we alvast een applausje voor onze vrijwilligers.

Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het eigenlijk niet. Elke avond helpen 40 mensen de Avond4daagse tot een succes te maken. Als controlepost, verkeersregelaar, baliemedewerker, bezemwagen en veel meer. Ze houden de boel veilig en gezellig, met ontelbare blije smoeltjes als beloning.

Dat maakt het werk van vrijwilliger ook superleuk om te doen. Zelfs tussen alle dagelijkse drukte door, soms zelfs vier dagen achter elkaar, en dan zitten er nog kanjers tussen die het jaar na jaar na jaar weer doen.

Je doet het voor een ander, of omdat je zelf ook met zoveel plezier hebt meegelopen als kind, of met je eigen kinderen. Het is geen heldendaad of zo, en ook helemaal niet bijzonder dat je wilt bijdragen aan onze fijne stad waarin we samen zoveel kunnen genieten. Maar vanzelfsprekend is het niet.

Geef die groene brigade morgen daarom maar applaus, want dat hebben ze stiekem toch wel verdiend.