Ga naar de inhoud

Dinsdag: door de Houthavens en de Jordaan

Alweer een topdag voor de Avond4daagse: de 5 kilometer deed de Houthavens aan, de 10 km meanderde door de Jordaan. Gezellig druk was het ook weer, maar wie doet je wat onder zo’n lekker Amsterdams zonnetje?

Een tand door de lip, een gat in een knie en een sleutelbos die nog steeds zoek is. De ‘schade’ van de Avond4daagse dag #2 viel behoorlijk mee. Maandag was het misschien nog even wennen, dinsdag werd het al wat vertrouwder: op tijd naar het park, een goede plek zoeken voor je fiets als die mee was, je groep in de gaten houden en om 18:00: gaan!

Om de spieren los te maken, verzorgde kort tevoren Amber Blasius, aankomend ALO-student en aerial silks-sporter de dagelijkse warming-up. De start ging vooral voor de 5 km voetje voor voetje, het oude Westerpark in, maar de boel kwam daarna toch goed op gang.

Richting Houthaven, de nieuwe buurt die alweer een stuk meer af is dan vorig jaar. Of door de Jordaan voor de kinderen vanaf 10 jaar, die gewoon die fijne Jordaan blijft.

Met de finish bijna in zicht was er voor de 5 km-lopers een verfrissende verrassing: ijsjes van Kiosk de Parkwachter! superbedankt weer, Nicole, namens alle kinderen. En bij die finish was het natuurlijk weer dj Ludo Benninger die zijn platenkast omkieperde en de boel in beweging hield.

Gelukkig hebben we nog de foto’s nog, zeggen ze dan. En dat klopt: behalve de selectie hieronder hebben we meer foto’s van onze huisfotograaf Richard Weewer. Top plaatjes weer, Richard!