Ga naar de inhoud

Dag 3: een (droog) rondje Brediusbad of Jordaan

Nieuw in de Avond4Daagse: een rondje Brediusbad. Het buitenbad aan de Spaarndammerdijk had ons uitgenodigd, dus gingen maandag al de 10 km-lopers over het terrein en woensdag was de 5 km aan de beurt. En – jammer of niet – iedereen hield het droog.

Heel eerlijk: we hadden gerekend op een nat pak of twee. Maar daar kwam het niet van, ondanks het lekkere zonnetje tijdens de derde dag van de avond4daagse. Het Brediusbad is natuurlijk niet alleen een mooi en verwarmd buitenbad, ze snappen daar ook dat je niet nog 2,5 kilometer in je natte goed naar de finish wilt lopen.

Koor Staatsliederlijk

En dus konden alle kids en ouders veilig en droog een rondje zwembad doen, met als extra traktatie een optreden van Koor Staatsliederlijk. Heel bijzonder, en voor herhaling vatbaar. Maar de volgende keer mag iedereen wel het water in, want het Bredius deelde vrijkaartjes uit aan de lopers van de Avond4Daagse: wie voor 21 juli een komt zwemmen, krijgt het 2de kaartje gratis. (Meer info onder dit bericht)

Jordaan

De 10 km-lopers waren maandag al het zwembad rond geweest en werden woensdag getrakteerd op de Jordaan, waar ze via een flinke slinger via de Van Diemenstraat, Westerdoksdijk en de (best nog nieuwe) tunnel langs het Centraal Station belandden. Brouwersgracht, Bloemgracht, Lijnbaansgracht: de foto’s spreken voor zich. De laatste loodjes ging via de Staatsliedenbuurt onder de zolen door en daarna was het tijd voor de finish.

Op naar de medaille

Dankzij Joost Klein en zijn songfestival-banger Europapa was het daar stevig dansen en hakken, aan de vooravond van de slotdag van de 17de Avond4Daagse Westerpark. Geniet nog even na van de foto’s.

Voor een gratis 2de kaartje voor het Brediusbad moet je op de website van het bad een account aanmaken. Onder vermelding van de code BB4DAAG202406.