Ga naar de inhoud

De augurken van Kesbeke sloegen in als een zure…

Regen? A joh, die paar druppies. DJ Ludo draaide één keer ‘It’s raining men’ en het was alweer voorbij op dag 2 van de Avond4Daagse Westerpark. Hadden we toch weer een mooi rondje Bos en Lommer gedaan, of de Pleintjes van West.

Koud was het niet, wel bewolkt en tegen 20:00 uur dan tóch die regenbui die je wist dat zou komen. Maar dinsdag was al met al toch weer een topdag voor alle deelnemers aan de #A4dw. Lekker relaxed vertrekken dankzij de gespreide starttijd (tussen 17:45 uur en 18:30 uur), plek zat voor je fiets op het plein naast Pacific Amsterdam en zodra je groep compleet was, kon je richting Bos en Lommer. De 10 km-route reikte zelfs tot de Baarsjes.

Emmers vol

Niet onbelangrijk: beide routes voerden langs Kesbeke aan de Adolf van Nassaustraat, het bedrijf in ‘Amsterdamse tafelzuren’ van augurkenkoning Oos Kesbeke. Oos zag vorig jaar de stoet voorbijkomen en riep meteen: waarom krijgen die kinderen geen augurk? Nou, dat hebben we geweten. Emmers vol zure bommen gingen erdoorheen, hoogspersoonlijk geserveerd door de Kesbekes, die zo’n beetje BN’ers zijn dankzij de realityserie rond hun prachtbedrijf.

Appeltjes van het Food Center

Maar de ondernemers van het Food Center zijn minstens zo goed bezig. Die trakteren de kids een paar straten verderop, bij het veilingterrein, al voor het 17de jaar op een fris appeltje. En ja, er komen straks ook woningen en een school op het marktterrein maar voorlopig is het nog even werk in uitvoering. Daar loodsten de verkeersregelaars de lopers gelukkig weer veilig langs.

Geniet hier nog even na met alle andere mooie foto’s van de #a4dw