Ga naar de inhoud

Nagenieten: zo leuk was dag 1 van de #a4dw 2024

Dag 1 van de #a4dw zit erop, en wat was het gaaf! Gezellig druk, afgezien van geschaafde knietjes liep alles vlot en vrolijk door de Spaarndammerbuurt, de Westelijke Eilanden en de Houthaven.

Volle bak was het maandag, tijdens de start van de Avond4daagse Westerpark 2024. Een start anders dan alle voorgaande jaren: voortaan mag je tussen 17:45 en 18:30 zelf weten wanneer je vertrekt. Dat werkte goed: het was veel minder schuifelen om tijdens die eerste meters het Westergasterrein af te komen.

Ook nieuw: wie met de fiets komt, kan over de Arendbrug het park in, daar staan fietsenrekken en is enorm veel plek om je (bak)fiets neer te zetten. Daar staan ze niemand in de weg. Deze nieuwigheid blijkt nog even te moeten wennen: waar je ook kwam in het park stonden fietsen, maar de rekken bleven halfleeg.

Nog steeds is het een indrukwekkende massa vrolijkheid die door de buurten van Amsterdam West trekt. Fieters en automobilisten hadden soms pech en moesten een tijdje wachten tot ze weer verder konden. Onze verkeersregelaars en oversteekbegeleiders hadden er hun handen vol aan. Ook nieuw dit jaar: op de drukste plekken zijn professionele krachten ingezet die het verkeer routineus (mooie fluitjes, heren!) in goede banen leiden.

Met dank aan onze vrijwilligers (geef ze een knuffel straks!), de muziek van Ludo Benninger, de broodjes van Bakkerij Westerpark, de heerlijke soep van Eettafel Filah, de banaantjes en rozijntjes van Albert Heijn, de ehbo’ers, de verkeersregelaars en de automobilisten en fietsers die af en toe een beetje geduld moesten hebben om de lopers te laten passeren. Nu al zin in dinsdagavond!

Geniet nog even na van de foto’s die Richard Weewer maandag maakte. Hieronder een kleine selectie: